Simpan resepi dari rakan WhatsApp – Pn Rashidah Kamal. Hopefully nanti senang nak cari next time Nanti dah buat kita letak gambar.
Bahan A
- 375 750 gram tepung roti
- 325 650 gram tepung gandum
- 90 180 gram gula kastor
- 6 12 gram garam
- 7.5 15 gram bread improver
- 2.5 5 gram bread solfener
- 10 20 gram yis
- 40 80 gram serat gandum
Bahan B
- 30 60 gram susu pekat +
- 240 480 gram air sejuk +
- 150 300 gram air batu
Bahan C
- 40 80 gram shortening
Kaedah
- Campurkan bahan A dan Bahan C sehingga sebati
- Campurkan Bahan B dan mix sehingga sebati.
- Uli adunan sehingga lembut – 20- 25 minit
- Bahagikan kepada 100 gram, leperkan dalam bekas 5 in
- Biarkan doh kembang dalam 1 jam 30 minit ke 2 jam
- Bakar dalam oven 190 Celcius atas 220 Celcius bawah.
0 comments:
Post a Comment