Tuesday, September 1, 2015

FLORENTINE COOKIES / KRUNCHY KARAMEL ALMOND

Nota: Satu lagi resepi yang diletak disini untuk rujukan masa hadapan


200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci hitam
20 gm bijan hitam
Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna
Sediakan loyang 14x14 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
Panaskan oven pada suhu 160C
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.

Kat sini ada gambar kaedah http://www.salwasaleh.com/2013/12/wahm-m11w4-resepi-cruncy-nuts.html

0 comments:

Post a Comment